søndag 6. desember 2009

Sukkerkringler



I dag har vi bakt sukker kringler, eller Abbe-kringler som min lille kaller de, for første gang.. Og det ble vi jo en hel erfaring rikere av :p og jeg måtte tilslutt ringe bestemor for å få oppklaring i en del ting...

Noen baketips fra bestemor;
#1 Bruk osthøvel og lag "skiver" av smøret, da blir det fortere romtemprert og det er lettere å smuldre det.

#2 Lag små tynne kringler, de eser ut inni ovnen, og hvis de er for tjukke blir de ikke gjennomstekt.

#3 La de ligge til avkjøling på bakbrettet litt etter at du har tatt de ut, før du legger de over på rist. Legger du de rett på rist vil de være så myke at de "sklir" gjennom risten...

#4 Hvis du ikke har plass på brettet til alle la de ligge på fatet I perlesukret til du legger de over på papiret, legger du de rett på benken sitter de fast.

Sukkerkringler (ca 20 stk.)
250 gr. hvetemel
1 knivsodd hornsalt
125 gr. sukker
175 gr. smør el. margarin
1 eggeplomme
1 ss kaldt vann

Perlesukker til å dyppe kringlene i

Bland det tørre og smuldre smøret oppi.
Bland inn vann og egg og kna det til en smidig deig.
La deigen hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
Lag kringler og dypp dem i perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 10 min.

Håper det smaker ;)

3 kommentarer:

  1. Mmm... disse så gode ut:) spørs om vi å må prøve oss på disse ! ;)

    SvarSlett
  2. Mmmm... Namm...
    Den oppskrifta ska e prøv.
    Såg veeeldig fristende ut!!
    Klem

    SvarSlett
  3. De er kjempe gode.. men veldig søte hehe..
    Føler rompa vokser i takt med konsumet, for å si det sånn ;)

    SvarSlett