torsdag 30. september 2010

Monster!!

Min lille moteekspert har i lengre tid ønsket seg "monsterbukse..




Mamman hennes har bare ikke hatt særlg lyst å starte på en, siden hun virkelig ikke mestrer kunsten med "maskesting" (eller hva det nå kalles?)...
Tilslutt var det uansett bare å sette i gang, å slutte å utsette det, siden ungen likevel måtte ha ett par strikkedresser til vinteren (en til barnehagen.. en til hjemme.. en til.. dere skjønner tegninga he-he)..

Mamman kjøpte to flotte lilla farger og satte i gang med friskt mot..
Strikket ferdig bukse..
Strikket ferdig genser..
Monterte ferdig bukse..
Monterte ferdig genser..
og... la det fra seg i lenger enn lang tid, pga av de der maskestingene :p




Men siden mamman hater å ikke fullføre, samtidig som lovnaden om monstertenner på bakenden hang over hodet på henne, var det bare å sukke tungt å finne frem garn og stoppenål en kveld..
Etter telefon samtaler med sin mamma, bestevenninnen Mildred, diverse videoer fra YouTube, tre kvelder med sinnaord og masse opp-klipping, ble det tilslutt noe som kunne MINNE om tenner og øyne bak på stumpen til strikkabuksen..
Den lille ble kjempe fornøyd, og da er mamman lettet og glad (...selv om hun ikke akkurat er super fornøyd med kvaliteten på stingene :p)

lørdag 25. september 2010

Syk og svak...

Etter ei laaang uke med omtrent alt man kan oppdrive av små sykdommer", som feks ørebetennelse, øyebetennelse, forkjølelse, halsbetennelse osv, så begynner vi å dra oss til litt begge to her :)
Og etter å vært syk ei hel uke og totalt uten lyst eller krefter til å gjøre "kose-ting", MÅTTE jeg bare i går... Dro frem symaskin, tøy og blonder og lagde ei søt rund-pute til sofaen.. :)



Jeg synes fargene i midtstykket stod så godt til det heklede ullteppet jeg har i sofaen fra før :) (PS: Ikke selv heklet nei, KID... Jeg får ikke til å lære meg å hekle jeg.. min store sorg..)

søndag 19. september 2010

Min lille moteløve :)

Som jeg har skrevet før har jeg en 3 årig liten moteprinsesse i hus :)
Nå for tiden er den nye favorittsysslen hjemme, å lage perlesmykker-/armbånd..
Mamma har selvfølgelig fått et eksemplar :)



PS: Jeg må bare tilslutt påpeke at hun har laget alt selv...
bortsett fra knuten tilslutt ;)

lørdag 18. september 2010

Fiks ferdig nisseluer!

Noen kvelder med strikking, litt toving, og laging av dusker.. og vips! Der var kortnisseluene ferdig. De ble ikke perfekte med tanke på passform til de små hodene, men SÅ søte :)

De to røverene er i sengen for lengst, og kamera er fosvunnet ett-eller-annet sted på en oppdagelsesferd alene... eller kanskje jeg har lånere? hmmm... DET hadde forklart en ting eller to det... ;)
Uansett, dvs. at det kun er mulig å få vist frem dårlige, mørke mobil bilder av de mye omtale nisseluene..
Jeg LOVER de er mye søtere enn de ser ut ;)



tirsdag 14. september 2010

Vinterforberedelser..

Etter å ha hørt sterke rykter om at "Månetoppen" blir årets julekalender på NRK, er det på tide å starte de første vinterforberedelsene. Det vil si at man må starte tidlig og i god tid, med årets nisseutstyr! Det må være ferdig å ligge klart til første dag med julekalender ellers er det krise he-he.. Jeg har en meget motebevisst 3-åring, og det er nok bare å innse fakta, nisseutstyr er blitt småtrollmote. Jeg har lovt både min lille, og min lille tante-jente rød-nisse luer. Men jeg har gått inn avtale med dem begge om "kort-nisse-luer" da ;) ..siden man strengt tatt ikke får utdelt "langnisseluene" før man konfirmeres he-he..

PS: "kort-nisse-luer" høres dessuten mye kjappere ut å strikke ;)he-he



Tidligere var det blånisser som gjaldt.. og da ble det tovede votter, luer og selvfølgelig nisseutstyr til favoritt dukken ;)



Jeg ble tilslutt så lei blå, at jeg jukset og lagde både rød,- og lilla-nisse-votter jeg he-he.... :p

fredag 10. september 2010

Dagens innlegg er litt uoppfordret reklame for en søt liten butikk i Kr.sund jeg har oppdaget, RABALLER :)
Det er ei trivelig, dansk jente som driver den, og hun har både barneklær og klær for oss litt større. Jeg oppdaget til min store fryd og glede at hun fører merket "Småfolk" her en dag.. Og da var det godt at lønna ble større enn beregnet denne mnd ;)


Min lille er en skikkelig sandkasse-elsker i barnehagen, og vi må daglig skifte klær rett innenfor ytterdøra når vi kommer hjem. Da er det godt å ha en god, og ikke minst råtøff, joggis å hoppe inn i...


Dette er en av to body's jeg har kjøpt. Jeg fant endelig en butikk som selger de i str. 3 år. Min lille er tynn og spinkel, og fryser lett, og body varmer godt og sklir ikke opp og blotter rygg og mage. Min lille elsker grønn, så vi bare måtte ha denne med grønne flodhester. Den andre jeg kjøpte hadde samme rosa tigerpuser som luen i bildet under... men den er forøyeblikket forsvunnet...?


Sånn lue har jeg lett lenge etter.. Denne er dobbel og vendbar, som jeg har prøvd å vise på bildet. Ene siden er med rosa tigerpuser og den andre med røde og hvite retro- epler :)

Ha en flott fredag alle sammen!!

torsdag 9. september 2010

NAM!!

Min lille sunne must-have :) Smoothie!!
Min mamma lagde det til meg i sommer, og jeg ble totalt hekta! Smaken minnet meg om rosa smurfe karameller som man i min spede ungdom kunne kjøpe 4 av for ei krone.. :)


Oppskriften er som følger:
- En halv pose frosen Smoothie mix (jeg bruker Coop sin med jordbær, bringebær og banan.
- 3-4 ss vaniljeyoghurt.
- ca. 2 dl. appelsinjuice.

Jeg bruker å la bær og yoghurt ligge i en bolle 15-20 min. for å tine bittelitt, før jeg av latmannsgrunner bruker stavmixer istede for blender og mixer det godt sammen før jeg tilsetter juicen og mixer mer.. Renn over i et høyt glass, stapp i et sugerør og nyyyt!! :)



PS: Glemte jeg å fortelle at smoothie er et supert alternativ til både kveldskos, og feks lunch?! ;)

onsdag 8. september 2010

Endelig har JEG litt tid til overs...

...og da kan jeg jo lage et bitte lite innlegg :)
Som jeg før har skrevet så har jeg og min lille kjøpt oss leilighet, og den trenger selvsagt en god del maling bl.a. DET kombinert med en god del jobbing, min lille skatt i barnehage og husarbeid, har jeg ikke hatt så mange ledige stunder de siste mnd. Hobbykroken har vært klar lenge og bare stått og fristet.. men ikke før i går fikk jeg tid å sette meg ned litt der.. Og her kommer resultatet, for de som er intr. :)


FØR: En gammel singlet.. Full av gode, gamle sommer minner.. Har ikke hatt råd til å gi den til Fretex, så jeg sprettet den opp og lagde noe annet av den....


ETTER: Vips! Singlet ble en koselig Tilda :)


Brukte hele singleten.. og selvfølgelig litt hudfarget stoff.. men ikke så mye mer faktisk :)
Søt liten høst-engel:)